Volgers

woensdag 21 december 2011

En vandaag eten we hartige quiche met spekjes en prei..... HEERLIJK!!


Ik kan er soms zo'n zin in hebben, hartige preitaart met spekjes.. mjammie! Echt een aanrader, lekker met een salade erbij! Als ik over houdt, of er alleen van eet vries ik het andere deel in voor een volgende keer! Dat kan namelijk prima.


Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
250 g magere spekreepjes
2 stengels prei, in dunne ringen
3 eieren
250 ml slagroom
75 g geraspte belegen kaas
Materialen
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen van de taartvorm helemaal zijn bedekt. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 4-5 minuten goudbruin. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven spekvet de preiringen 5 minuten al omscheppend op hoog vuur. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes, prei en wat peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan voor je 'm aansnijdt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen