Volgers

donderdag 28 juni 2012

Venkel in het groentenpakket.. en nu?

Tja, we hebben er weer eentje!
2 knollen venkel in het groentepakket van deze week.
Dat eten wij nooooooooooooooit...

Even googlen;

Recept: Pasta met venkel en pijnboompitjes

een mooie venkelknol
een uitje
een flinke hand pijnboompitten
pasta naar keuze
vers geraspte Parmezaanse kaas
verse dragon
wat lekkere olijfolie
zout en peper
Venkel en paarse bloemkolen op de markt op Sicilië
Venkel en paarse bloemkolen op de markt van Catania op Sicilië
Breng een grote pan met water aan de kook. Haal ondertussen de venkelknol uit elkaar en was de losse bladen goed. Schil de ui en snijd ui en venkel in stukjes. Was en snijd ook alvast de verse dragon (of een ander vers groen kruid als je geen dragon kunt vinden)
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (dus zonder olie of boter) op zacht vuur tot ze lichtbruin zijn. Pas op, ze kunnen gemakkelijk verbranden. Als ze bruin zijn moet je ze direct uit de pan halen en op een bord letten, anders gaat het bruinen gewoon door, ookal heb je het vuur uitgedraaid.
Als het water kookt doe je de pasta erin. Het duurt, afhankelijk van de soort pasta, ongeveer 10 minuten voordat de pasta gaar is. In die tien minuten kun je (als je doorwerkt) precies de ui en venkel in een beetje olie op middelhoog vuur laten bakken, terwijl je af en toe roert.
Proef af en toe of de pasta al goed is. Als dat zo is giet je hem snel af, en meng je de gebakken venkel en ui erdoor. Voeg een scheut lekkere olijfolie, de pijnboompitten en de gesneden dragon toe, en als je wilt wat zout en peper. Roer door elkaar.
Schep op borden en rasp flink wat Parmezaanse kaas over elk bord. Eet smakelijk!
Vanavond mijn reactie hierover.
Heeft iemand nog een lekker (kinderrecept) voor koolraap? Er zaten ook twee knollen koolraap in deze week!

20.58 uur
De reactie!
Mwah wel lekker. Beetje te droog naar onze smaak, volgende keer beter een beetje room mee schenken. Verder was de smaak goed. Ben ook erg benieuwd naar de venkelsoep! Fijne avond allen!
**Update. Enkele weken later venkelsoep gemaakt! Makkie! 1 liter water, 2 groentebouilionblokjes en de venkel in dunne reepjes toevoegen met een klein handje vermicelli.
HEERLIJK!! Ongelooflijk, zo weinig ingredienten en zo ontzettend lekker. Het 'loof' kort gesneden en er door heen geroerd. Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. De venkel geef ik altijd aan mijn moeder. Ik hou er niet van. Bij ons zitten er veel rode bietjes in, daar maak ik vanavond stamppot van. Jummie! Ik hoop dat de venkel bij jullie mag smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geef de venkel ook weg. Smaakt veel te veel naar anijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. venkelsoep: mmmmmmm = heerlijk!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm venkel. Wij maken er venkel met kaassaus van of risotto met venkel en rivierkreeftjes. Om je vingers van af te likken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooo venkel da's lang geleden dat ik dat gegeten heb. Toch nog eens kopen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen